https://www.spieria.gr

Ο Έλληνας πίσω από την EPOCH TIMES  στη Σουηδία!

2022-02-11

Ο Έλληνας πίσω από την EPOCH TIMESστη Σουηδία!

Τον καιρό που εφημερίδες και περιοδικά κλείνουν λόγω έλλειψης συνδρομητών, ένας Έλληνας της παροικίας, ο Βασίλειος Ζουπουνίδης, αναπτύσσει την εκδοτική του δράση.

Παιδί μεταναστών ο 53-χρονος σήμερα Βασίλειος Ζουπουνίδης, γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε και δημιουργεί στη Σουηδία όπου και μένει εδώ και 50 χρόνια.

Σπούδασε παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (μ.α. βελονισμό) το 1995-98.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ως ιδρυτής εταιρίας πώλησης υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών.

Δημιουργεί και διευθύνει μια από τις επιτυχημένες εταιρείες πωλήσεων της Σουηδίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όπως και δραστηριοποιείται σε εταιρία στήριξης επενδύσεων.

Εμφανίζεται νωρίς ως χορηγός οργάνωσης που στηρίζει την επιχειρηματικότητα των γυναικών και μέλος του Ταμείου Δωρεών της Βασιλικής Όπερας. Γίνεται προσωπάρχης και ιδρυτής εταιριών στο Dubai που βοηθούν σουηδικές εταιρίες να δημιουργήσουν αναπτυξιακά δίκτυα.

Παράλληλα και αδιάλειπτα από το 2008 φέρεται ως τοπικός διοργανωτής δραστηριοτήτων της εταιρείας «Shen Yun Performing Arts» που προωθεί τον κλασικό κινεζικο χορό και μουσικής στον κόσμο.

Η ενασχόλησή του και η στενή επαφή του με την κινέζικη ιατρική και τον κινέζικο πολιτισμό φαίνεται να τον οδήγησαν σε μια ανέλπιστη σταδιοδρομία στα ΜΜΕ με επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεπερνά τα όρια της Σουηδίας και της Ευρώπης.

Έτσι λοιπόν, ενάντια στο ρεύμα, ο Βασίλειος Ζουπουνίδης ξεκίνησε το 2006 με μια ιστοσελίδα της «Epoch Times» στη σουηδική γλώσσα. Από το 2015 φέρεται ως διευθυντής κι εκδότης της «EpochTimes» που την παρουσιάζει σαν την «νέα μεγάλη εφημερίδα του διαδικτύου».

Το 2020 η «Epoch Times» άρχισε να δημοσιεύεται ως ειδησεογραφική ηλεκτρονική εφημερίδα στα σουηδικά. Εδώ κι ένα περίπου χρόνο η «Epoch Times», κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή ως εβδομαδιαία ειδησεογραφική εφημερίδα στα σουηδικά, με τον τίτλο της πάντα στην αγγλική!

Οι πρωτοβουλίες και οι επιχειρηματική δραστηριότητά του στον τομέα των ΜΜΕ δεν πέρασαν απαρατήρητες. Το 2011 ο Βασίλειος Ζουπουνίδης, ως εκδότης της διαδικτυακής εφημερίδας, τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοπόρου επιχειρηματικής δραστηριότητας της χρονιάς, βραβείο που απονέμεται από τον βασιλιά της Σουηδίας.

Η δε «EPOCH TIMES» προτάθηκε το 2017 για το ειδικό βραβείο δημοσιεύσεων (publishing) στη Σουηδία αλλά δεν το κέρδισε το διαγωνισμό παρά ένα ψήφο.

Ανδρέας Μπούκας

ΥΓ: Η επίσημη γενική θέση της «Epoch Times» είναι οι συνεργάτες της δημοσιογράφοι πρέπει να βρίσκονται κοντά στα γεγονότα που συμβαίνουν σε κάθε χώρα. Να γράφουν και να παρουσιάζουν τα γεγονότα δίχως να υπερβάλουν και να παραποιούν. Δηλαδή να μη σερβίρονται έτοιμες απόψεις αλλά οι αναγνώστες να βγάζουν τα «δικά τους συμπεράσματα».

Η «Epoch Times» δηλώνει ανεξάρτητη από κυβερνήσεις, εταιρίες και πολιτικά κόμματα, αν και το όλο επιχειρηματικό της εγχείρημα χαρακτηρίζεται δεξιών (αντικομουνιστικών) τάσεων. Η «Epoch Times» εκδόθηκε αρχικά στα κινέζικα το Μάϊο του 2000 από κινέζους μετανάστες τις ΗΠΑ, οπαδούς οργάνωσης που ασχολείται με το διαλογισμό.

Στη συνέχεια το 2003 παρουσιάστηκε η δημοσίευσή της στην αγγλική γλώσσα και από το 2004 υπάρχει και έντυπη έκδοση.

Δημοσιεύεται σήμερα σε άλλες 36 χώρες και σε 22 γλώσσες. Σε βαθμό μάλιστα να θεωρείται ως ένα αναδυόμενο πρακτορείο ειδήσεων, με εντυπωσιακό ρυθμό ανάπτυξης. Η έδρα της εταιρίας είναι στη Νέα Υόρκη με θυγατρικές σε πάνω από 30 χώρες του κόσμου, μία εκ των οποίων είναι κι αυτή της Σουηδίας με διευθύνοντα τον Βασίλειο Ζουπουνίδη.

https://www.spieria.gr/dimotika-diamerismata-oikismoi2/